خرید و دانلود مقاله

چکیدرمه


چكديرمه Chekdermeh

 

يكي از غذاهاي سنتي قوم تركمن.

چكديرمه به دليل پخت آسان، تركيب ساده مواد غذايي، طعم و مزهی مطبوع، در مراسم عروسي، بزرگداشتها، مهمانيها و همچنين به عنوان غذاي خانوادهها پخت ميشود. در پخت اين غذا، از گوشت گاو، گوساله، گوسفند، بره و ماهي استفاده ميكنند. گاهی نیز، به دليل شرايط اقتصادي و نياز به زمان پخت كمتر، از گوشت مرغ استفاده ميشود.

پخت چكديرمه روشهاي گوناگوني دارد. در يكي از شيوه‌هاي رايج پخت كه مواد تشكيل دهنده‌‌ی آن شامل روغن، رب گوجه فرنگي، پياز، گوشت و برنج است، نخست گوشت را با روغن و پياز و رب تفت داده، سپس به میزان لازم آب ميافزايند. این مواد با هم ميجوشند تا زماني كه گوشت نرم شود. مهم‌ترين نكته در پخت اين غذا، حجم آب در تناسب با مقدار برنج و گوشت است. زماني كه برنج را به مواد دیگر ميافزاييد، بايد در نظر داشته باشيد كه ارتفاع آب تقريباً يك بند انگشت بالاتر از مجموعهي مواد باشد، زیرا در صورت كم بودن ميزان آب، چكديرمه خوب دم نميكشد و در صورت زياد بودن آب، پلو حالت خميري میگیرد و غذا كيفيت خود را از دست خواهد داد. وقتي تركيب غذاي در حال پخت، آبش گرفته شد، مرحلهي دم كشيدن غذا آغاز ميشود.

در مرحلهي دم كشيدن، يك يا دو بار برنج و تركيبات آن به آرامي هم زده ميشود تا همهی مواد به خوبي و يكسان به مرحلهي پخت نهايي برسد. در اين مرحله، حدود 45 دقيقه تا يك ساعت زمان لازم است تا غذا دم بکشد و آمادهي خوردن شود.

در يكي از شيوههاي پخت چكديرمه، مرغ يا ماهي به صورت مسما پخته و صرف ميشود.

 

 

 

 

نظرات


ارسال نظر :






مقاله های مشابه