خرید و دانلود مقاله

حسین‌آباد


حسین‏‌آباد

 

Hoseynābād

روستایی از توابع دهستان انزان شرقی، بخش مرکزی شهرستان بندرگز، استان گلستان.

این آبادی درموقعیت جغرافیایی  ً27   َ46  °36  عرض و  ً54   َ59  °53 طول جغرافیایی  قرار دارد. ارتفاع این روستا از سطح دریا  11-  متر است. [1]

این آبادی از شمال به اراضی روستای محمدآباد، از جنوب به روستاهای سرطاق و سرمحله، از شرق به اراضی روستای باغوکناره و غرب به روستای ابراهیم آباد و شهر بندرگز محدود شده است.

حسین آباد، باغوکناره، ابراهیم آباد، و محمدآباد همگی در یک محدوده و نزدیک به هم بوده، و روستاهایی هستند که محل سکونت مهاجران اهل سیستان به شهرستان بندرگز هستند.

«تپه قلعه» که در جنوب این روستا قرار دارد، از جمله آثار تاریخی مهم این منطقه است که آثار کشف شده بر روی آن به دوره هزاره اول قبل از میلاد منتسب شده است.[2]

نام این روستا تا قبل از سال 1375 در فهرست سرشماری نفوس و مسکن ایران وجود ندارد. و از این سال جمعیت آن اعلام شده که نشان می‌‏دهد در دهه هفتاد روستایی مستقل شده است. جمعیت این آبادی به این شرح گزارش شده است.[3]

 

سال

جمعیت

خانوار

1375

691

123

1385

688

148

1390

724

197

1395

714

207

 

رودخانه سرمحله که از دامنه‌‏های شمالی البرز سرچشمه می‏‌گیرد، پس از عبور از سرمحله وارد این روستا می‏‌شود و زمین‏‌های اطراف آن را مشروب می‌سازد. و بخشی از آب کشاورزی این روستا از چاه تامین می‌‏شود.

هسته اولین این روستا با سکونت مهاجران اهل سیستان که برای کار کشاورزی به این ناحیه آمدند شکل گرفت، از جمله خانواده های ساکن روستا عبارتند از : پودینه، پنجه کوبی، حسینیان، رضایی، حسین پور، اربابی، شهرکی و ... می‌باشند.

به نقل از بومیان نام روستا برگرفته از حسین بوده که از روستای مجاور ابراهیم آباد به محل فعلی مهاجرت کرده است. محله ای هم به نام حسن آباد در این روستا وجود دارد.

اهالی دارای 162 هکتار زمین کشاورزی و باغ هستند و مهمترین محصولات کشاورزی این روستا برنج می‏باشد، همچنین محصولات باغی آنان شلیل، پرتغال، نارنج، کیوی است، بخشی از مردم این روستا به کار برنج کاری پرورش ماکیان، صید ماهی، و دامداری مشغول هستند.[4]

مردم این روستا مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند و به زبان فارسی و گویش سیستانی سخن می‏گویند روستا از امکاناتی هم چون آب لوله کشی،  برق، حمام عمومی، مسجد، خانه بهداشت، مدارس ابتدایی دخترانه و پسرانه برخوردار است.

 

[1]. سازمان نقشه برداری کشور.

[2]. فهرست آثار تاریخی ایران

[3]. مرکز آمار ایران.

[4]. پودینه، (1403)

 

منابع:

  • پودینه، حسین. مصاحبه نگارنده با دهیار روستای ابراهیم آباد.
  • سازمان نقشه‌برداری کشور، پایگاه ملی نام‏های جغرافیایی ایران. قابل دسترسی از: https://gndb.ncc.gov.ir
  • مرکز آمار ایران. درگاه ملی آمار. نتیجه سرشماری نفوس و مسکن. قابل دسترسی از:https://www.amar.org.ir 
  • وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فهرست آثار ملی ایران.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

نظرات


ارسال نظر :






مقاله های مشابه